Hjälp

Som ni har märkt så består min fritid mestadels av träning, mat och hushållssysslor, och därför blir innehållet i bloggen detsamma. Men en blogg utan dess läsare är inget värt och jag vill ju att ni är nöjda, så nu behöver jag eran hjälp: Vad vill ni läsa? Vilka bilder vill ni se? Vad vill ni veta mer/mindre om? Jag vill att ni tycker till så att jag får lite inspiration. Ös på! :D

I ♡ Pancakes

La ut min frukost igår på instagram och det var några som verkade intresserad av den,
så jag tänkte dela detta underbara recept med er här! 


Du behöver:

ღ 2 ägg
ღ 1 dl havregryn (jag använde fiberberikade gryn)
ღ 1/2 banan

Gör såhär:
ღ Mosa bananen i en bunke med en gaffel, och tillsätt sedan havregryn och ett helt ägg. Blanda ordentligt.
Ta det andra ägget och separera äggulan från vitan och häll ner gulan i bunken och blanda om.
Häll vitan i en annan skål och vispa lite fluffigt innan du tillsätter det med resten av smeten.
Blanda om och stek sedan på medelvärme i lite olivolja. 

Som tillbehöver använde jag den andra halvan av bananen och värmde frysta hallon som jag la på.
Njut tillsammans med ett glas mjölk!

 
 
 

If you're tired of starting over, stop giving up

Begav mig ut i snöstormen mot gymmet tidigare, idag var det dags för ryggen och brösten att svettas lite. Satt mig sedan och skrev ett nytt träningsupplägg eftersom att det gamla var fullt. Detta är något som jag verkligen är hjälpt av, jag skulle aldrig komma ihåg i huvudet hur mycket vikter jag ska lägga på annars. Det är även roligt att se också, hur mycket man har ökat genom veckorna. Det kan vara lätt att bli blind och osäker på sig själv eftersom att resultaten kommer så sakta, men här ser man att man faktiskt har blivit några kilo starkare!
 
Jag använder bara lösa blad, men det finns även riktiga böcker att köpa. Funderar på om jag ska lägga till en sån under nästa beställning från fitnessguru! Länk hittar ni här ←


 

Dinner



Kokt broccoli, blandsallad, keso och grillad kyckling

För att rädda liv

 


Idag gick jag och Linnea på riskettan. Jag visste att de skulle prata om säkerhet, alkohol och andra droger osv, men jag blev förvånad över hur mycket man faktiskt ändå lärde sig. Man tror ju (eller hoppas åtminstone) att ingen är så dum som kör bil påverkad, men oj så fel man har. T.ex. så är det cirka 12 000 personer varje dag som kör påverkad, vilket är en grymt chockerande siffra. 
 
Vi fick se några exempel på vad konsekvernserna kan bli för så många personer om man kör t.ex. efter att man druckit. Jag tänkte dela ett med er, som berörde mig så jävla mycket. Varnar känsliga personer dock för rätt obehagliga bilder.





Wonderful wednesday

Tänk att allt som behövs ibland är en dag då man faktiskt struntar i alla rutiner och lyssnar på kroppen istället, för att nästa dag ska bli helt fantastisk. Allting idag har flytit på som det ska. Jag körde ett mage/armar-pass på gymmet klockan 12, och det gick super. Foten säger fortfarande ifrån under varje steg jag tar men ska se till att vila från cardion och ben-passen ett tag till så hoppas jag att det går över snabbt.
 
 

Äntligen

Jag har alltid haft väldigt svårt med gilla kvarg. Gång på gång har jag försökt få i mig det, genom att äta det naturellt, eller blanda med olika bär eller proteinpulver, men ingenting har döljt den där vidriga, sträva smaken som jag varje gång har känt.

Idag gjorde jag ett nytt, sista försök - och jag gillade det!! Jag blandade kvargen med en skvätt Fun Light Wildberry, och det blev himmelskt. Det smakade nästan som hallonyoghurt! Så nu sitter jag och smaskar i mig mitt mellanmål framför Paradise Hotel, underbara eftermiddag. 
 
 
 
 

En paus från livet

Ni vet den här känslan när pressen bara ökar och ökar och man bara väntar på att det där lilla extra ska komma för att det ska bli för mycket? Idag svämmade det över för mig. Eftermiddagen slutade inte alls som jag tycker att den borde ha gjort, jag nådde alltså inte upp till kraven jag har på mig själv. Till råga på allt så kollade jag upp foten idag, och fick beskedet att jag förmodligen har en inflammation i fotens undersida. Fick rådet att vila från träningen vilket är precis vad jag inte behöver nu. Lydde hennes råd åtminstone för idag och vandrade hem med träningsväskan igen, så får vi se hur det känns imorgon.
 
Stänger ner fabriken för idag och tillbringar istället kvällen i soffan med lite middag, choklad och senaste avsnittet av Paradise Hotel. Jag kanske helt enkelt behöver den här schemabrytande kvällen för mig själv. Ha det bra så länge, imorgon tar vi nya tag!
 
 
 
 
 
 

Färggladare gröt idag

Hon som inte skulle ställa klockan tidigare sitter nu ändå och bloggar på morgonen, ehehe.. Men insåg att den här dagen skulle bli väldigt proppfull ändå så jag vet inte om jag kommer hinna ikväll. 

Testade att göra en ny frukost idag för att  få lite variation, någon typ av blåbärs/hallongröt som jag toppade med ännu mer bär och en klick keso. Det var en väldigt annorlunda smak, och jag kommer garanterat att göra om den igen, men min vanliga havregrynsgröt med äppelmos och kanel står nog fortfarande etta på listan!
 





 
 
 

Bitch peas


 
Kvällens middag bestod av en kokt potatis, två hemmagjorda fiskburgare, en klick remouladsås, massa ärtor och en hög med sallad. Husmanskost i mitt hjärta. 

Just get your ass back home

Hemkommen från gymmet. Blev tydligen ett körtillsduspyr-pass idag.. Inte bokstavligen riktigt men illamåendet nådde halsen och på det så började vänsterfoten paja nästan på en gång. Har verkligen inte tid för någon skada nu. Nästan 14 km på crosstrainern på 60 min blev resultatet av dagens pass. Det har blivit lite av en standard när jag har mina cardiodagar. Ändå så var det så otroligt jävla jobbigt idag, men kom ju trots allt 1 km längre än vad jag brukar göra på samma tid så.. Alltid samma sköna känsla efteråt dock. 

Det är så sjukt hur maten påverkar hur resten av dagen ska bli, speciellt gympassen. Lunchen idag bestod av 3 potatisbullar, en stor klick keso och lite broccoli/blomkålsblandning. Hade det varit pasta med köttfärsås hade det garanterat gått betydligt bättre. Förstår ju faktiskt de personer som tar med matlåda till skolan. 
 

Tips:
En timme på samma maskin är, iallafall enligt mig, jävligt drygt i längden och man gör inget annat än att kolla på klockan. Jag brukar ha med mig en handduk för att torka av svetten med under passet, och insåg för några dagar sedan att om man lägger över handduken över klockan, så kollar man inte lika ofta och det känns faktiskt inte lika länge. Testa!

 
 

Morgonstund har guld i mun ♡

Jag älskar mitt nya schema. Förut så var måndagmornarna pain in the ass, började klockan 8.05 med världens tråkigaste lektion, men nu är dem helt underbara. Första lektionen börjar klockan 10, sen är det en liten lunchrast innan vi går på sista lektionen. Hur underbart?

Så istället för en stressfrukost kan jag kliva upp i lugn och ro, koka lite gröt eller hälla upp en tallrik med flingor och ladda upp inför veckan. Helt fantastiskt om ni frågar mig. Och just det, sen när blev jag en frukostmänniska? Alltid haft svårt för att äta på mornarna, men nu längtar jag bara. Skulle kunna äta frukost hela dagen! Det är väl det där jävla gymmet som har gjort mig väldigt matglad. ;)
 
Fick hem ett paket i fredags, alltid lika roligt när man ser att det är från fitnessguru. Ska bli spännande att få testa one heat äntligen!

Börjar om på ny kula

Hej!

Nästan för bra för att vara sant hehe, ska Jossi börja blogga igen? Tja, vi får väl se hur länge det håller den här gången. Jag fick iallafall en kommentar från en anonym som löd som följande:
"Du borde börja blogga igen! Eller typ starta en ny blogg och göra en fräsch start, lämna den gamla bakom dig och hitta till något nytt och bra som du förtjänar, saknar bilderna/läsningen/bloggen!"
Jag kan inte riktigt förklara varför men jag blev så glad. På riktigt glad. Det var det bästa förslag jag hört på länge, det där med att lämna det gamla bakom mig är något jag måste bli bättre på. Jag ska inte ljuga, de senaste två månaderna har varit ett rent helvete, och det är en händelse som jag fortfarande bearbetar steg för steg varje dag. Så varför inte då? Att skapa en ny blogg kanske kan vara mitt sätt att skapa ett nytt liv? 

Någon sa en gång till mig att man ska blogga om sådant som man vill läsa om själv, så det är precis vad jag tänker göra. När jag läser bloggar är jag ute efter personlighet och liv. Jag vill läsa om hur folk lever sina liv, så i mitt fall lär det dock bli ganska enformigt - träning, skola, och mat. En personlig blogg där jag berättar om min resa igenom hälsans värld kanske inte är så tokigt ändå, det kanske till och med kan ge mig en extra sporre? 

Dock har jag väldigt svårt att förstå mig på de bloggare som får till 5-6 inlägg om dagen. No way att jag ställer klockan 30 min tidigare för att jag ska hinna fota min frukost och blogga på morgonen! 
Mitt liv är ju trots allt rätt proppfullt ändå nu. Detta får isåfall bli en läsainnanmanläggersigpåkvällen-blogg. Får väl försöka fixa till några tidsinställda inlägg kanske, men hur gör man då då? Lägger upp frukosten från gårdagen? Haha.
 
Hur detta kommer gå är det ju knappast någon som kan svara på. Men det man inte vet får man ta reda på, eller hur? Välkommen till min nya blogg! :) /Josefine, fd. sumpen.

RSS 2.0